Przepis na jajecznicę z boczkiem 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 100g boczku w kostkach
- 1 cebula
- Sól
- Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Na patelni rozgrzej trochę oleju lub masła.
2. Dodaj boczek i podsmaż go aż będzie lekko chrupiący.
3. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż będzie miękka i lekko złocista.
4. W misce roztrzep jajka, dodaj szczyptę soli i odrobinę pieprzu.
5. Wlej jajka na patelnię z boczkiem i cebulą.
6. Mieszaj wszystko, aż jajka się ścięną, jednak pamiętaj, żeby były jeszcze delikatnie wilgotne i kremowe.
7. Podawaj na upieczonym chlebie lub z dodatkiem pomidorów i ziołami.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajecznice z boczkiem i cebulą
krupnik z boczkiem
carbonara z boczkiem
carbonare z boczkiem
risotto z boczkiem