Przepis na jajecznice z grzybami 📖
Składniki:- 4 jajka
- 150g grzybów (np. pieczarek lub kurkowych)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Grzyby umyj, oczyść i pokrój na plasterki.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Rozgrzej olej na patelni. Wrzuć na nią cebulę i czosnek, smaż na złoty kolor.
4. Dodaj grzyby i smaż, aż odparuje z nich woda i staną się rumiane.
5. W misce roztrzep jajka. Dopraw je solą i pieprzem.
6. Przelej jajka na patelnię z grzybami. Cały czas mieszaj, aż jajka się zetną i będą miały konsystencję jajecznicy.
7. Podawaj od razu, najlepiej na chrupiącej bułce.
Smacznego!