Przepis na jajka w sosie tatarskim 📖
Składniki:- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka posiekanej cebuli
- 1 łyżeczka posiekanych ogórków konserwowych
- 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, następnie studzimy je pod zimną wodą i obieramy ze skorupek.
2. W osobnym naczyniu mieszamy majonez, musztardę, posiekaną cebulę, ogórki konserwowe oraz szczypiorek.
3. Dodajemy sól i pieprz do smaku, mieszamy wszystkie składniki sosu tatarskiego.
4. Kroimy jajka na pół i układamy na talerzu.
5. Nałożamy na każde połówkę jajka łyżeczkę przygotowanego sosu tatarskiego.
6. Możemy udekorować potrawę dodatkową gałązką szczypiorku.
7. Jajka w sosie tatarskim są gotowe do podania! Smacznego!