Przepis na jak dorsza 📖

Przepis na jak dorsza:

Składniki:
- 2 filety z dorsza,
- Sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku,
- 2 łyżki masła,
- Sól i pieprz do smaku.

Instrukcje:
1. Dokładnie umyj filety z dorsza i osusz je przy pomocy papierowego ręcznika.
2. Skrop filety sokiem z cytryny z obu stron.
3. Posól i popieprz filety z obu stron.
4. Rozgrzej masło na patelni na średnim ogniu.
5. Dodaj filety na patelnię i smaż je przez około 4-5 minut z każdej strony, aż staną się złociste i miękkie.
6. Posyp smażone filety posiekanym koperkiem.
7. Wyjmij dorsza z patelni i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

dorsza fit
dorsza
sos do dorsza
dorsza po indyjsku
dorsza w jarzynach