Przepis na karkówkę w marynacie 📖

Składniki:
- 1 kg karkówki wieprzowej
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka majeranku
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Karkówkę umyj i oczyść z nadmiaru tłuszczu.
2. W misce wymieszaj olej, sok z 2 ząbków czosnku, sos sojowy, musztardę, miód, paprykę i majeranek. Dopraw solą i pieprzem.
3. Zanurz karkówkę w marynacie, tak aby cała powierzchnia mięsa była pokryta.
4. Odstaw mięso na minimum 2 godziny, jeśli masz czas, lepiej by było, gdyby marynowało się przez noc.
5. Następnie karkówkę można grillować lub usmażyć na patelni. Upewnij się, że jest dokładnie podsmażona z obu stron.
6. Gdy mięso będzie gotowe, można je pokroić na kawałki i podać jako danie główne.

Smacznego!

Podobne przepisy

frytki w marynacie
nuggetsy w marynacie
dorsza w marynacie
golonka w marynacie
pierś z kurczaka w marynacie