Przepis na karkówkę z baraniny 📖

Składniki:
- 1 kg karkówki baraniny
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 łyżeczka suszonej oregano
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Karkówkę umyj i osusz.
2. Czosnek obierz i posiekaj, cebule pokrój w kostkę.
3. W misce wymieszaj olej, sos sojowy, paprykę słodką, oregano, sól i pieprz.
4. Karkówkę natrzyj przygotowanym wcześniej sosem z obu stron.
5. W dużym rondlu rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
6. Dodaj karkówkę i obsmaż z obu stron, aż nabierze złocistego koloru.
7. Następnie, zmniejsz ogień i dusz mięso na wolnym ogniu przez około 45-60 minut, często go obracając.
8. Gotową karkówkę wyjmij z garnka i pokrój na plastry.
9. Podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

kiełbasę z baraniny
wątróbkę z baraniny
gyrosa z baraniny
kebab z baraniny
żeberka z baraniny