Przepis na kasza jaglana z karmelizowanymi malinami ziarnami i miodem 📖

Składniki:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka świeżych malin
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:
1. W rondelku zagotuj wodę i dodaj kaszę jaglaną.
2. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut, aż kasza wchłonie całą wodę i będzie miękka.
3. W międzyczasie, na patelni rozpuść masło, dodaj cukier i zamieszaj, aż się rozpuści i zacznie karmelizować.
4. Dodaj maliny do patelni i delikatnie mieszaj, aż maliny zostaną pokryte karmelem.
5. Gotuj maliny z karmelem na średnim ogniu przez około 5 minut, aż maliny zmiękną i sos stanie się gęsty.
6. Gdy kasza jaglana będzie gotowa, przełóż ją na talerz i polej miodem.
7. Na wierzchu ułóż karmelizowane maliny z sosem i posyp jeśli chcesz dodatkowo płatkami migdałów.
8. Podawaj od razu i ciesz się smakiem kaszy jaglanej z karmelizowanymi malinami i miodem. Smacznego!

Podobne przepisy

gołąbki z kaszą jaglaną
pierś z kurczaka z kaszą jaglaną
zupę pomidorową z kaszą jaglaną
zapiekanka z kaszą jaglaną i jabłkami
młodą kapustę z kaszą jaglaną