Przepis na kiełbasę w sosie musztardowym 📖

Składniki:
- 4 kiełbasy wieprzowe
- 2 łyżki masła
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżki mąki
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka cukru
- 1 szklanka bulionu drobiowego
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Kiełbasy przekrój na kawałki o długości około 5 cm. W garnku rozgrzej masło i wrzuć kiełbasy. Smaż je z każdej strony na złoty kolor. Następnie wyjmij je na talerz.
2. Do tego samego garnka dodaj posiekaną cebulę. Smaż ją na złoty kolor, aż zmięknie.
3. Dodaj przeciśnięty czosnek i podsmaż przez kilka sekund.
4. Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj, aby powstała równomierna masa.
5. Dodaj musztardę, cukier, bulion drobiowy, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż sos zgęstnieje.
6. Wrzuć smażone kiełbasy z powrotem do garnka z sosem i gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut.
7. Danie podawaj posypane drobno posiekaną natką pietruszki jako dekorację.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajka w sosie musztardowym
pulpety w sosie musztardowym
pałki z kurczaka w sosie musztardowym
udziec z indyka w sosie musztardowym
polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym