Przepis na kiełbasę z patelni 📖
Przepis na kiełbasę z patelni:Składniki:
- 4 plasterki kiełbasy (np. wieprzowej lub drobiowej)
- 1 cebula
- 1 papryka
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju roślinnego
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Przygotuj składniki: pokrój cebulę w piórka, paprykę w paski, a czosnek w drobne plastry.
2. W dużym rondlu lub patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
3. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż przez 2-3 minuty, aż staną się miękkie i lekko złociste.
4. Wsyp pokrojoną paprykę do cebuli i czosnku. Smaż przez kolejne 3-4 minuty, często mieszając.
5. Przenieś warzywa na jeden bok patelni i dodaj na drugi bok plasterki kiełbasy. Smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, aż będą rumiane z obu stron.
6. Po tym czasie wymieszaj wszystkie składniki na patelni. Dopraw solą i pieprzem według własnego gustu.
7. Gotową kiełbasę z patelni podawaj gorącą, np. jako dodatek do pieczywa, ziemniaków lub surówek.
Smacznego!