Przepis na kokosanki czekoladowe 📖
Składniki:- 200g pokruszonych biszkoptów
- 100g wiórków kokosowych
- 4 łyżki kakao
- 1 puszka skondensowanego mleka
- 100g masła
Wykonanie:
1. W misce połącz biszkopty, wiórki kokosowe i kakao.
2. W rondelku rozpuść masło.
3. Dodaj skondensowane mleko do rondelka z rozpuszczonym masłem i podgrzewaj na małym ogniu, ciągle mieszając, aż składniki dobrze się połączą.
4. Dodaj mieszankę skondensowanego mleka i masła do miski z biszkoptami, kokosem i kakaem. Dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się połączą.
5. Z masy formuj małe kulki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Wstaw blaszkę z kokosankami do lodówki na około 1-2 godziny, aby się stężały.
7. Gotowe kokosanki możesz podawać od razu lub przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce.
Smacznego!