Przepis na krem do makaroników 📖

Składniki:
- 200 g cukru pudru
- 200 g mielonych migdałów
- 2 białka jajek
- 60 ml wody
- 70 g cukru

Przygotowanie:
1. Przesiej cukier puder i migdały, a następnie wymieszaj je razem.
2. Białka ubij na sztywną pianę.
3. W niewielkim garnku zagotuj wodę z cukrem, a następnie gotuj przez około 5 minut, aż powstanie syrop.
4. Powoli wlej gorący syrop do ubitych białek, cały czas mieszając mikserem, aż masa stanie się sztywna i lśniąca (około 5-7 minut).
5. Dodaj przesiane składniki suchymi składnikami i delikatnie wymieszaj je łopatką, aż powstanie jednolita masa.
6. Przełóż krem do rękawa cukierniczego i wyciskaj na przygotowane placki makaroników.
7. Odstaw na około 30 minut, aby krem zastygł.
8. Makaroniki można przechowywać w lodówce przez kilka dni.

Podobne przepisy

mase do makaroników
nadzienie do makaroników
krem do wz
krem do makaroniki
karpatke krem