Przepis na krem kawowy do tortu bezowego 📖

Składniki:
- 250 ml śmietany kremówki
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Instrukcje:
1. W rondelku podgrzej śmietanę kremówkę na średnim ogniu do momentu, aż zacznie się gotować, ale nie doprowadzaj jej do wrzenia.
2. Dodaj kawę rozpuszczalną i cukier puder do gorącej śmietany i dokładnie wymieszaj, aż wszystkie składniki się rozpuszczą.
3. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw krem do wystudzenia.
4. Gdy krem jest już zimny, dodaj do niego ekstrakt waniliowy i ponownie wymieszaj.
5. Przelej krem do misy i przykryj folią spożywczą, tak aby dotykała powierzchni kremu.
6. Włóż krem do lodówki na około 2-3 godziny lub do momentu, aż się dobrze schłodzi.

Twój krem kawowy do tortu bezowego jest gotowy! Możesz go teraz wykorzystać jako nadzienie do swego ulubionego ciasta bezowego. Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu bezowego
dobry krem do tortu bezowego
krem cytrynowy do tortu bezowego
krem mascarpone do tortu bezowego
krem kawowy do tortu