Przepis na kruszonke z cukrem pudrem 📖

Składniki:
- 200 g mąki pszennej
- 150 g masła
- 100 g cukru pudru

Wykonanie:
1. W dużej misce wymieszaj mąkę i cukier puder.
2. Dodaj masło i rozetrzyj je palcami, aż powstanie kruszonka o zbitej strukturze.
3. Wsyp przygotowaną kruszonkę na wierzch wybranej ciasta lub owoców.
4. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 20-25 minut, aż kruszonka stanie się złocista.
5. Wyjmij z piekarnika i lekko ostudź.

Kruszonka z cukrem pudrem jest doskonałym dodatkiem do wielu ciast, ciastek lub owocowych zapiekanych deserów. Smacznego!

Podobne przepisy

bezę z cukrem pudrem
oponki z cukrem pudrem
nalesniki z cukrem pudrem
pączki z cukrem pudrem
bezy z cukrem pudrem