Przepis na kurczak z kombiwara 📖

Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
- papryka słodka
- 1 łyżeczka suszonego tymianku

Przygotowanie:
1. Wszystkie warzywa umyj, oczyść i pokrój w paski.
2. Filety z kurczaka dokładnie umyj i osusz na ręczniku.
3. Wymieszaj ze sobą oliwę, sól, pieprz, paprykę słodką i suszony tymianek.
4. Filety obtaczaj w przygotowanym wcześniej oleju z przyprawami.
5. Włóż do kombiwara, na górze ułóż warzywa.
6. Uruchom spiekanie na 180 stopni i piecz przez 30-40 minut, aż kurczak będzie dobrze upieczony.
7. Podawaj, wraz z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Podobne przepisy

ryż kurczak
szynkowar kurczak
kurczak udon
kurczak hawajski
kurczak ha long