Przepis na latwy bezy 📖

Przepis na łatwe bezy:

Składniki:
- 4 białka
- 200 g cukru pudru
- 1 łyżeczka octu

Sposób przygotowania:
1. Do miski wlać białka i ubić je na sztywno za pomocą miksera.
2. Gdy białka zaczną się pienić, dodać stopniowo cukier puder, jednocześnie cały czas miksując.
3. Dodać octu i delikatnie wymieszać łyżką.
4. Przygotować blachę, na której będziemy piec bezy, wyłożyć ją papierem do pieczenia.
5. Przełożyć masę z białek do rękawa cukierniczego wyposażonego w końcówkę gwiaździstą.
6. Wyciskać na blaszkę niewielkie porcje masy, tworząc małe bezy.
7. Blachę z beżami wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze około 100°C przez około 1-1,5 godziny, do momentu aż bezy będą suche i delikatnie złociste.
8. Po upieczeniu wyjąć bezy z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia.

Gotowe bezy można podawać samodzielnie, jako słodki przysmak, lub wykorzystać do przygotowania innych deserów, takich jak pavlova czy bezowy tort. Smacznego!

Podobne przepisy

łatwy i szybki bezy
jak bezy
bezy tm
n bezy
bezy białka