Przepis na leczo jarskie 📖

Przepis na leczo jarskie:

Składniki:
- 2 cebule
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- 2 cukinie
- 2 marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 400g krojonego pomidora z puszki
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Cebule, papryki, cukinie i marchewki obierz i pokrój w kostkę.
2. Czosnek posiekaj drobno.
3. Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzej olej.
4. Dodaj cebulę i czosnek, smaż przez około 2 minuty, aż cebula zmięknie.
5. Dodaj pozostałe warzywa (papryki, cukinie, marchewki) i smaż przez około 5 minut, aż będą miękkie.
6. Dodaj pomidory z puszki, paprykę, suszone oregano, sól i pieprz.
7. Całość dokładnie wymieszaj, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż warzywa będą miękkie, a smaki się połączą.
8. Po tym czasie leczo jarskie jest gotowe. Podawaj je na gorąco, najlepiej z pieczywem.

Smacznego!

Podobne przepisy

zapiekanki jarskie
danie jarskie
jarskie pierogi
gołąbki jarskie
naleśniki jarskie