Przepis na leczo z ogórkiem konserwowym 📖

Składniki:
- 2 duże papryki czerwone
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 średnie cukinie
- 4 średnie pomidory
- 1 ogórek konserwowy (najlepiej kiszone)
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól
- pieprz
- świeży koperek (do dekoracji)

Przygotowanie:
1. Papryki umyj, oczyść z nasion i pokrój w paski.
2. Cebule oraz czosnek obierz i posiekaj.
3. Cukinie i pomidory umyj i pokrój w kostkę.
4. Ogórek konserwowy również pokrój w kostkę.
5. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzej olej.
6. Wrzuć cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż staną się miękkie.
7. Dodaj paprykę i smaż przez około 5 minut.
8. Następnie dodaj cukinię i pomidory, a także ogórek konserwowy. Smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.
9. Oprósz wszystko słodką papryką, odrobiną soli i pieprzu. Mieszaj i smaż jeszcze kilka minut.
10. Leczo podawaj na talerzach udekorowane świeżym koperkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

karczek z ogórkiem konserwowym
strogonowa z ogorkiem konserwowym
strogonowa z pieczarkami i ogórkiem konserwowym
leczo z ogórkiem
leczo z ogórkiem kiszonym