Przepis na leczo z pieczarkami i cukinią 📖

Leczo z pieczarkami i cukinią:

Składniki:
- 2 duże cebule
- 4-5 średnich pieczarek
- 1 średnia cukinia
- 2 czerwone papryki
- 2 ząbki czosnku
- olej do smażenia
- 1 puszka krojonych pomidorów
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz, papryka wędzona, słodka papryka
- opcjonalnie: świeża bazylia do dekoracji

Sposób przygotowania:
1. Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki i cukinię w plastry, a papryki w paski.
2. W dużym garnku rozgrzej olej i zeszklij cebulę.
3. Dodaj pieczarki i smaż przez kilka minut, aż będą miękkie.
4. Następnie dodaj cukinię i paprykę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż wszystko przez około 5 minut.
5. Dodaj pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy oraz sól, pieprz, paprykę wędzoną i słodką paprykę wedle własnego smaku.
6. Całość gotuj pod przykryciem na średnim ogniu przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie.
7. Podawaj leczo z pieczarkami i cukinią na gorąco, udekorowane świeżą bazylią.

Smacznego!

Podobne przepisy

leczo z cukinią kiełbasą i pieczarkami
leczo z cukinią i pieczarkami i kiełbasą
leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami
leczo z cukinią kiełbasą i papryką i pieczarkami ania gotuję
leczo z cukinia