Przepis na lekki obiad 📖

Kolorowy makaron z warzywami

Składniki:
- 250g kolorowego makaronu
- 1 duża cukinia
- 1 duża marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Sól i pieprz do smaku
- Świeże zioła (np. bazylia, tymianek) do dekoracji

Przygotowanie:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok.
2. Cebulę i czosnek posiekaj na małe kawałki. Cukinię, marchewkę i papryki pokrój w paski.
3. W dużym garnku rozgrzej oliwę z oliwek i dodaj cebulę oraz czosnek. Smaż przez około 2 minuty, aż będą miękkie i aromatyczne.
4. Dodaj pokrojone warzywa do garnka i smaż przez około 5-6 minut, aż lekko zmiękną, ale wciąż zachowają swoją chrupkość.
5. Dodaj ugotowany makaron do garnka z warzywami i wszystko razem wymieszaj.
6. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Danie możesz udekorować świeżymi ziołami - np. posiekaną bazylią lub tymiankiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

obiad lekki
lekki obiad z makaronem
szybki obiad lekki
szybki lekki obiad
lekki obiad z kurczaka