Przepis na lidl bezy 📖

Przepis na Lidl bezy:

Składniki:
- 4 białka jajek
- 250 g cukru
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- szczypta soli

Sposób przygotowania:
1. W misce ubij białka jajek na sztywną pianę, dodając do nich szczyptę soli.
2. Stopniowo dodawaj cukier do ubijanych białek, kontynuując ubijanie aż do momentu, gdy masa będzie gładka i błyszcząca.
3. Dodaj sok z cytryny i ekstrakt z wanilii, delikatnie mieszając je z masą.
4. Przygotuj blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Możesz również użyć torebeczek cukierniczych, aby stworzyć małe biszkopty.
5. Przesuń masę do torebki cukierniczej i wyciśnij na przygotowaną blachę niewielkie biszkopty. Możesz również użyć łyżki do formowania mniejszych porcji masy.
6. Piecz bezę w nagrzanym piekarniku do temperatury 120°C przez około 60-90 minut, aż staną się chrupiące i delikatnie złotawe.
7. Po upieczeniu wyłącz piekarnik, pozostaw bezy w środku do ostygnięcia.

Twoje Lidl bezy są gotowe! Możesz je podać samodzielnie lub wykorzystać jako dekorację do innych deserów, takich jak musy, serniki czy owoce. Smacznego!

Podobne przepisy

biszkopt lidl
chłodnik lidl
lidl żurek
lody lidl
empanadas lidl