Przepis na losos w sosie koperkowym 📖

Składniki:
- 2 filety łososia
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 1/2 szklanki bulionu rybnego
- 1/2 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki masła
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Filety łososia oczyść z ewentualnych ości i skóry, następnie przypraw solą i pieprzem z obu stron.
2. W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu. Ddaj cebulę i czosnek, smaż przez około 3-4 minuty, aż zmiękną.
3. Dodaj bulion rybny i śmietankę, gotuj przez około 5 minut, aż sos zgęstnieje nieco.
4. Dodaj posiekany koperek i sok z połowy cytryny, wymieszaj.
5. Usmaż filety łososia na patelni z rozgrzanym masłem przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż będą delikatnie rumiane i dobrze wypieczone w środku.
6. Podawaj rybę z sosem jako dodatek. Możesz udekorować posiekanym koperkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

mielone w sosie koperkowym
halibut w sosie koperkowym
jajka w sosie koperkowym
pulpety w sosie koperkowym
dorsza w sosie koperkowym