Przepis na polewa czekoladowa 📖

Składniki:

- 100g czekolady deserowej
- 50 ml śmietany kremówki
- 2 łyżki miodu

Sposób przygotowania:

1. Czekoladę drobno posiekaj i przełóż do miski.
2. Na gazie lub w kuchence mikrofalowej podgrzej śmietanę, aż zacznie się gotować, następnie zdejmij z ognia.
3. Śmietanę wlej stopniowo do miski z czekoladą, mieszając do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
4. Dodaj miód i ponownie wymieszaj.
5. Polewa czekoladowa jest gotowa do użycia. Możesz ją przechowywać w szczelnie zakręconym słoiczku w lodówce do 2 tygodni. Przed użyciem polewę należy podgrzać w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej, mieszając co kilka sekund.

Podobne przepisy

babeczki z polewą czekoladową
mazurek z polewą czekoladową
polewa czekoladowa z kakao
tort z polewą czekoladową
ciasto marchewkowe z polewą czekoladową