Przepis na makaron z fasolką 📖
Składniki:- 250g makaronu
- 1 puszka fasolki czerwonej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do posypania
Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedzamy.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy posiekaną cebulę oraz czosnek. Smażymy, aż cebula zmięknie.
3. Następnie dodajemy oregano, słodką paprykę oraz kumin. Dokładnie mieszamy.
4. Odsączamy fasolkę czerwoną i dodajemy ją do patelni. Całość smażymy przez kilka minut.
5. Dodajemy odcedzony makaron do patelni z fasolką. Wszystko razem mieszamy.
6. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
7. Przed podaniem posypujemy danie posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!