Przepis na makaron z jajkami przepiórczymi 📖

Składniki:
- 250g makaronu (najlepiej spaghetti)
- 8 jajek przepiórczych
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- szczypta suszonego oregano
- starty parmezan (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu, a następnie odcedzamy.
2. W międzyczasie obieramy cebulę i czosnek, a następnie drobno je kroimy.
3. W rondlu rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy na niej cebulę i czosnek, aż zmiękną i zaczną złotawieć.
4. Jajka przekłuwamy delikatnie na wierzchu, a następnie delikatnie wbijamy je do rondla. Smażymy, mieszając delikatnie, aż białka ścięną się, ale żółtka pozostaną płynne.
5. Dodajemy do smaku sól, pieprz i oregano, mieszamy.
6. Do sosu dodajemy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy, aby makaron został pokryty jajkami.
7. Na koniec makaron możemy posypać startym parmezanem, jeśli lubimy.

Smacznego!

Podobne przepisy

sos czosnkowy z jajkami
wątróbkę z jajkami
tiramisu z jajkami
pasztet z jajkami
zapiekanke z jajkami