Przepis na makaron z majonezem i warzywami 📖

Składniki:
- 250g makaronu penne
- 1 duże zielone jabłko
- 1 czerwona papryka
- 1 żółta papryka
- 1 średnia marchewka
- 1 mała cebula

Sos:
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- Sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, aż będzie al dente. Następnie odcedzamy i przekładamy do dużej miski.

2. Jabłko, papryki, marchewkę i cebulę myjemy i kroimy w małe kostki. Dodajemy do miski z makaronem.

3. W osobnej miseczce mieszamy majonez, jogurt naturalny, sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy, aż składniki się połączą.

4. Sosem polewamy makaron z warzywami i dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki były równomiernie pokryte.

5. Przekładamy do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.

6. Podajemy na talerzach i możemy udekorować świeżym koperkiem.

Smacznego!

Podobne przepisy

makaron z warzywami
makaron udon z warzywami
makaron z sosem i warzywami
makaron z duszonymi warzywami
makaron ze szpinakiem i warzywami