Przepis na makaron ze szpinakiem wege 📖

Składniki:
- 250 g makaronu (np. świderki, kokardki)
- 200 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Opcjonalnie: starty parmezan do posypania

Instrukcje:
1. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź.

2. Na patelni rozgrzej oliwę na średnim ogniu. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut, aż cebula będzie miękka.

3. Szpinak opłucz i osusz. Dodaj go na patelnię do cebuli i czosnku, smaż przez kilka minut, aż szpinak zmięknie.

4. Dopraw szpinak solą i pieprzem do smaku.

5. Do dużej miski przełóż ugotowany makaron, następnie dodaj duszony szpinak i wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.

6. Jeśli chcesz, posyp gotowe danie startym parmezanem.

Makaron ze szpinakiem wege jest już gotowy! Możesz podać go jako samodzielne danie lub jako dodatek do ulubionego sosu. Smacznego!

Podobne przepisy

makaron wege
wege makaron
wege makaron ryżowy
makaron z cukinią wege
makaron ze szpinakiem fit