Przepis na mielone kotlety bez glutenu 📖

Oto przepis na mielone kotlety bez glutenu:

Składniki:
- 500g mięsa mielonego (np. cielęcego, wołowego lub drobiowego)
- 1 mała cebula, drobno pokrojona
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1 jajko
- 4 łyżki bułki tartej bezglutenowej
- 2 łyżki świeżo posiekanego koperku
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia

Instrukcje:
1. W dużym naczyniu wymieszaj mięso mielone, cebulę, czosnek, jajko, bułkę tartą, koperek, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj, aby składniki się połączyły.
2. Formuj z mieszaniny kotlety o około 1 cm grubości.
3. W dużym rondlu rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
4. Smaż kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron, aż staną się złote i dobrze ugotowane. Można smażyć po kilka kotletów naraz, ale nie należy je przekładać, dopóki jedna strona nie będzie gotowa.
5. Gdy kotlety są gotowe, wyjmij je z rondla i odsącz nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
6. Podawaj gorące kotlety jako danie główne lub jako dodatek do ulubionych dań obiadowych.

Smacznego!

Podobne przepisy

mielone kotlety
kotlety mielone
kotlety mielone oddaszfartucha
mielone kotlety gotowane
kotlety mielone z sarniny