Przepis na mielone z jajkiem 📖

Składniki:
- 500g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
2. W misce wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, czosnek, jajko oraz bułkę tartą.
3. Dopraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
4. Z masy formuj małe kotlety lub pulpeciki.
5. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety z obu stron na złoty kolor.
6. Gdy mielone będą gotowe, podawaj je z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami lub surówką.

Smacznego!

Podobne przepisy

mielone z ryżem i jajkiem
mielone z jajkiem w środku
kotlety mielone z jajkiem gotowanym
kotlety mielone faszerowane jajkiem
szparagi z jajkiem