Przepis na mielone z pieczarkami 📖

Składniki:
- 500 g mielonego mięsa (np. wieprzowego lub mieszanki wieprzowo-wołowej)
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 4 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki mąki pszenna
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Nastaw piekarnik na 180°C.
2. Pieczarki umyj, pokrój na mniejsze kawałki, a cebulę oraz czosnek posiekaj.
3. W dużej misce wymieszaj mięso mielone, bułkę tartą, jajka, posiekaną cebulę i czosnek, sos sojowy oraz sól i pieprz do smaku.
4. Dodaj pokrojone pieczarki do masy mięsnej i dokładnie wymieszaj.
5. Nałożne ręce mąki i uformuj z masy mięsnej małe pulpety.
6. Rozgrzej olej na patelni i obsmaż mielone pulpety z obu stron na złoty kolor.
7. Przełóż mielone do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika na około 20-25 minut, aby dopiec mięso w środku.
8. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. z ziemniakami puree lub surówką.

Smacznego!

Podobne przepisy

klopsy mielone z pieczarkami
mielone z ryżem i pieczarkami
mięso mielone z pieczarkami
kotlety mielone z pieczarkami
mielone kotlety z pieczarkami