Przepis na mielone z szynki 📖

Składniki:
- 500g szynki wieprzowej
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka majeranku
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Wykonanie:
1. Szynkę umyjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy.
3. Wszystkie składniki (oprócz oleju) mieszamy w misce, dokładnie wyrabiamy.
4. Z masy formujemy małe kotlety.
5. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor.
6. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Mielone kotlety z szynki możemy podać na gorąco jako główne danie lub na zimno jako dodatek do kanapek czy sałatek. Smacznego!

Podobne przepisy

mielone szynki
mieso mielone z szynki
kotlety mielone z szynki
gulasz z szynki
strogonowa z szynki