Przepis na młoda kapusta z koperkiem i koncentratem 📖

Składniki:
- 1 młoda kapusta
- 1 łyżka koperku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- woda

Przygotowanie:

1. Kapustę dokładnie umyj i pokrój na cienkie paski.

2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną kapustę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.

3. Dodaj koncentrat pomidorowy i koper, dokładnie wymieszaj.

4. Podlej kapustę odrobiną wody, tak aby przykryła dno patelni. Dopraw solą i pieprzem według uznania.

5. Gotuj kapustę na średnim ogniu, aż stanie się miękka i soczysta. Jeśli woda się wchłonie, możesz dolać jej trochę więcej.

6. Po około 20-30 minutach kapusta powinna być gotowa. Sprawdź, czy jest odpowiednio miękka i dopraw ewentualnie jeszcze raz solą i pieprzem.

7. Przełóż kapustę do misy i podawaj jako dodatek do dań głównych, np. z pieczonym mięsem lub kotletami.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę z koperkiem
młodą kapustę z koperkiem i pomidorami
mloda kapuste z boczkiem i koperkiem
młodą kapustę z koperkiem i smietana
młodą kapustę z koperkiem i boczkiem