Przepis na młodą kapustę z koperkiem 📖

Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 łyżka masła
- 1 mała cebula, posiekana
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 2 łyżeczki posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie opłucz pod zimną wodą, usuń zewnętrzne liście i pokrój ją na cienkie paski.
2. W dużym rondlu rozgrzej masło na średnim ogniu.
3. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż przez około 2-3 minuty, aż cebula zmięknie i zacznie się rumienić.
4. Dodaj pokrojoną kapustę do rondla i mieszaj wszystkie składniki.
5. Posól i przypraw pieprzem, a następnie dodaj posiekany koperek.
6. Zamknij pokrywę i gotuj kapustę na małym ogniu przez około 15-20 minut, mieszając od czasu do czasu, aż kapusta zmięknie i nabierze delikatnego smaku.
7. Sprawdź, czy kapusta jest już miękka. Jeśli tak, zdejmij rondel z ognia.
8. Podawaj gorącą kapustę z koperkiem jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę z koperkiem i smietana
młodą kapustę z koperkiem i boczkiem
młodą kapustę z koperkiem i marchewką
młodą kapustę z koperkiem i pomidorami
mloda kapuste z kielbasa i koperkiem