Przepis na młoda kapusta z patelni 📖
Oto przepis na młodą kapustę z patelni:Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 łyżka octu jabłkowego
Sposób przygotowania:
1. Młodą kapustę dokładnie umyj i drobno poszatkuj.
2. Cebulę oraz czosnek obierz i drobno pokrój.
3. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
4. Dodaj cebulę i czosnek i smaż przez około 3-4 minuty, aż zmiękną.
5. Dodaj poszatkowaną kapustę na patelnię i całość smaż jeszcze przez około 8-10 minut, często mieszając.
6. Dopraw kapustę solą, pieprzem i papryką słodką. Dokładnie wymieszaj.
7. Dolej ocet jabłkowy i smaż jeszcze przez około 2 minuty, aż kapusta będzie miękka, ale nadal lekko chrupiąca.
8. Przełóż kapustę z patelni do miseczki i podawaj od razu.
Smacznego!