Przepis na młodą kapustę do obiadu 📖

Składniki:
- 1 młoda kapusta
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 marchewka
- 200 ml bulionu warzywnego
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Młodą kapustę dokładnie opłuczemy pod bieżącą wodą, usuwając zewnętrzne liście. Następnie pokroimy ją na cienkie paski.
2. Na rozgrzanym maśle zeszklimy posiekaną cebulę i czosnek.
3. Marchewkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do cebuli i smażymy przez kilka minut, aż marchewka zmięknie.
4. Do garnka dodajemy pokrojoną kapustę. Smażymy razem przez około 5 minut.
5. Wlewamy bulion warzywny i dodajemy majeranek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
6. Gotujemy na średnim ogniu przez około 20-25 minut, aż kapusta stanie się miękka.
7. Podajemy jako dodatek do głównego dania lub jako samodzielne danie z pieczywem.

Smacznego!

Podobne przepisy

y kulinarne młoda kapusta do obiadu
młodą kapustę fit
młodą kapustę
młodą kapustę na krótko
pyszną młodą kapustę