Przepis na młodą kapustę jak ugotować 📖
Przepis na ugotowanie młodej kapusty:Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i osusz.
2. Odetnij głąb kapusty i pokrój ją na cienkie paski.
3. W dużym garnku podgrzej oliwę z oliwek.
4. Dodaj pokrojoną kapustę do garnka i smaż przez około 5 minut, aż kapusta zmięknie, ale nadal będzie chrupiąca.
5. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż jeszcze przez 2 minuty.
6. Dopraw kapustę solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Gotową kapustę podawaj jako dodatek do różnych dań, na przykład do pieczonych mięs, ziemniaków czy kotletów.
Smacznego!