Przepis na młodą kapustę jak ugotować 📖

Przepis na ugotowanie młodej kapusty:

Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i osusz.
2. Odetnij głąb kapusty i pokrój ją na cienkie paski.
3. W dużym garnku podgrzej oliwę z oliwek.
4. Dodaj pokrojoną kapustę do garnka i smaż przez około 5 minut, aż kapusta zmięknie, ale nadal będzie chrupiąca.
5. Dodaj przeciśnięty czosnek i smaż jeszcze przez 2 minuty.
6. Dopraw kapustę solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Gotową kapustę podawaj jako dodatek do różnych dań, na przykład do pieczonych mięs, ziemniaków czy kotletów.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę ugotować
młodą kapustę
młodą kapustę fit
dietetyczną młodą kapustę
młodą kapustę białą