Przepis na młodą kapustę kwestia smaku 📖

Przepis na młodą kapustę z kwestią smaku:

Składniki:
- 1 kg młodej kapusty
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 200 ml bulionu warzywnego
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie umyj i pokrój na cienkie paski.
2. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i podsmażaj na złoty kolor.
4. Dodaj pokrojoną kapustę do garnka i mieszaj, aż kapusta zmięknie i zeszkli się, około 5-7 minut.
5. Wlej bulion warzywny do garnka, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.
6. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Podawaj gorącą, jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę
młodą kapustę fit
młodą kapustę kiszoną
młodą kapustę gotowaną
młodą kapustę z mięsem