Przepis na młodą kapustę kwestia smaku 📖
Przepis na młodą kapustę z kwestią smaku:Składniki:
- 1 kg młodej kapusty
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 200 ml bulionu warzywnego
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie umyj i pokrój na cienkie paski.
2. Cebule i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek i podsmażaj na złoty kolor.
4. Dodaj pokrojoną kapustę do garnka i mieszaj, aż kapusta zmięknie i zeszkli się, około 5-7 minut.
5. Wlej bulion warzywny do garnka, przykryj i gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, aż kapusta będzie miękka.
6. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
7. Podawaj gorącą, jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie.
Smacznego!