Przepis na młodą kapustę na gęsto 📖

Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 1 duża cebula
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 pietruszka
- 2 liście laurowe
- Ziele angielskie
- 2 łyżki oleju
- 1 litr bulionu warzywnego
- Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Kapustę dokładnie umyj i poszatkuj na drobne kawałki.
2. W dużym garnku rozgrzej olej i dodaj pokrojoną cebulę. Smaż ją na złoto.
3. Dodaj kapustę do cebuli i smaż przez kilka minut, aż lekko zmięknie.
4. Następnie obierz marchewki, ziemniaki i pietruszkę. Pokrój je na małe kawałki.
5. Dodaj marchewki, ziemniaki i pietruszkę do kapusty. Wlej bulion warzywny.
6. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku.
7. Wszystko dokładnie wymieszaj, przykryj pokrywką i gotuj na małym ogniu przez około 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.
8. Podawaj gorącą z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

Podobne przepisy

młoda kapusta na gęsto
młodą kapustę
młodą kapustę fit
młodą kapustę z klopsikami
młodą kapustę na krótko