Przepis na młodą kapustę na żeberkach 📖

Składniki:
- 500g młodej kapusty
- 500g żeberek wieprzowych
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki octu
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 liść laurowy
- Sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Kapustę drobno poszatkuj.
2. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek posiekaj.
3. W garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę. Dodaj również czosnek i smaż przez kilka minut.
4. Do garnka dodaj żeberka i smaż je z cebulą przez 10-15 minut, aż mięso się zrumieni.
5. Następnie dodaj kapustę. Całość dokładnie wymieszaj.
6. Zalej wszystko wodą tak, aby składniki były przykryte. Dodaj ocet, majeranek i liść laurowy. Dopraw solą i pieprzem.
7. Gotuj potrawę na średnim ogniu przez około 1,5-2 godziny, aż żeberka będą miękkie.
8. Podawaj młodą kapustę na żeberkach gorącą, najlepiej z pianą ziemniaczaną.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę fit
młodą kapustę
młodą kapustę duszoną
młodą kapustę z smietana
młodą kapustę na krótko