Przepis na młodą kapustę z boczkiem i kiełbasą 📖

Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 200 g boczku
- 2 kiełbasy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól i pieprz do smaku
- olej roślinny

Sposób przygotowania:
1. Kapustę dokładnie umyj i pokrój na cienkie paski.
2. Boczek pokrój w kostkę, a cebulę i czosnek drobno posiekaj.
3. W dużym garnku rozgrzej trochę oleju i podsmaż boczek, aż stanie się rumiany.
4. Dodaj pokrojoną cebulę i czosnek, smaż przez około 2-3 minuty, aż staną się lekko złociste.
5. Następnie dodaj kiełbasy pokrojone na plastry i podsmaż je z boczkiem przez kolejne 3-4 minuty, aż będą lekko zrumienione.
6. Dodaj do garnka pokrojoną kapustę. Całość delikatnie posól i popieprz według własnego smaku.
7. Mieszaj wszystkie składniki na patelni przez około 10-15 minut, aż kapusta zmięknie i zmniejszy swoją objętość.
8. Kiedy kapusta jest miękka, podawaj ją na gorąco jako dodatek do różnych dań głównych, takich jak ziemniaki, kluski czy kasza.

Smacznego!

Podobne przepisy

młodą kapustę z koperkiem i boczkiem
mloda kapuste z boczkiem i koperkiem
młodą kapustę z kiełbasą
mloda kapuste z kielbasa i koperkiem
młodą kapustę fit