Przepis na naleśniki z serem i pieczarkami 📖

Składniki:
- Pół kilograma pieczarek,
- Pół kg sera,
- 2 jajka,
- 2 szklanki mąki,
- 2 szklanki mleka,
- sól do smaku,
- olej do smażenia.

Przygotowanie:
1. Pieczarki dokładnie oczyścić i pokroić w plastry.
2. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
3. W dużej misce wymieszać jajka, mąkę i mleko, aż powstanie jednolite ciasto.
4. Następnie dodać starty ser i dokładnie wymieszać.
5. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju.
6. Wlać na patelnię porcję ciasta, rozsmarować go równomiernie.
7. Po chwili, na rozpłyniętym cieście ułożyć plasterki pieczarek.
8. Smażyć na małym ogniu, aż naleśnik z jednej strony zacznie się rumienić.
9. Delikatnie przewrócić na drugą stronę i smażyć chwilę.
10. Powtarzać czynności z kolejnymi porcjami ciasta, aż skończą się składniki.
11. Naleśniki z serem i pieczarkami podać na gorąco.

Smacznego!

Podobne przepisy

naleśniki z pieczarkami i serem
naleśniki z serem żółtym i pieczarkami
naleśniki z pieczarkami serem i szynką
dewolaje z pieczarkami i serem
karkówkę z pieczarkami i serem