Przepis na naleśniki ze szpinakiem i piersią z kurczaka 📖

Składniki:
- 200g mrożonego szpinaku
- 2 filety z piersi kurczaka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- 4 jajka
- 200ml mleka
- 200g mąki
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Szpinak rozmrażamy i odcedzamy z nadmiaru wody.
2. Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki.
3. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy.
4. Na rozgrzaną patelnię dodajemy masło i wrzucamy pokrojone mięso kurczaka, cebulę oraz czosnek. Smażymy, aż kurczak będzie miękki i lekko zrumieniony.
5. Do miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem. Dodajemy mleko, mąkę, sól i pieprz, mieszamy, aż powstanie jednolite ciasto.
6. Do ciasta dodajemy odcedzony szpinak oraz smażone mięso z cebulą i czosnkiem. Całość dokładnie mieszamy.
7. Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i na nim smażymy naleśniki z obu stron, aż będą rumiane.
8. Podajemy na gorąco, najlepiej z ulubionym sosem lub jogurtem naturalnym.

Smacznego!

Podobne przepisy

makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka
naleśniki z piersią kurczaka
kolacje z piersia z kurczaka
obiad z piersią kurczaka
lasagne z piersią z kurczaka