Przepis na ogórki małosolne z cukrem 📖

Przepis na ogórki małosolne z cukrem:

Składniki:
- 1 kg ogórków
- 3 łyżki soli
- 2 łyżki cukru
- 2 szklanki wody
- 1 łyżka octu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka ziaren pieprzu
- 1 łyżeczka ziaren kolendry

Instrukcje:
1. Ogórki dokładnie umyj i osusz.
2. Następnie pokrój ogórki w grube plastry lub wzdłuż na pół, w zależności od preferencji.
3. W misce rozpuść sól i cukier w 2 szklankach wody. Dodaj ocet, posiekany czosnek, ziarna pieprzu i ziarna kolendry.
4. Wsyp ogórki do miski i dokładnie wymieszaj, tak aby cały płyn oblewał ogórki.
5. Przykryj miskę talerzem lub pokrywką, aby ogórki były zanurzone w marynacie.
6. Odstaw ogórki do lodówki na co najmniej 24 godziny, aby się dobrze zakwasiły.
7. Po upływie 24 godzin ogórki będą gotowe do spożycia.
8. Przechowuj ogórki w lodówce, aż do momentu podania.

Smacznego!

Podobne przepisy

ogórki małosolne 3 kg
ogórki małosolne 2 kg
ogórki małosolne 1 kg
ogorki malosolne
ogórki kiszone z cukrem