Przepis na omlet z grzybami 📖

Składniki:
- 3 jajka
- 100 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka masła do smażenia

Przygotowanie:
1. W płaskiej patelni rozgrzej masło na średnim ogniu.
2. Cebulę pokrój w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.
3. Dodaj cebulę do rozgrzanego masła i smaż przez kilka minut, aż będzie miękka i lekko złocista.
4. Dodaj grzyby do cebuli i kontynuuj smażenie przez około 5 minut, aż będą miękkie.
5. W międzyczasie roztrzep jajka w misce i dopraw solą i pieprzem.
6. Do smażonych grzybów i cebuli wlej roztrzepane jajka.
7. Mieszaj składniki delikatnie, aż jajka się zetną.
8. Smaż omlet przez kilka minut, od czasu do czasu delikatnie mieszając, aż będzie dobrze ścięty.
9. Gdy omlet jest gotowy, posyp go posiekaną natką pietruszki.
10. Przełóż omlet na talerz i podawaj od razu.

Smacznego!

Podobne przepisy

żur z grzybami
tartę z grzybami
quiche z grzybami
omleta z grzybami
pierogi z grzybami