Przepis na omlet z mąki ryżowej 📖

Składniki:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki ryżowej
- 2 łyżki mleka
- Przyprawy (np. sól, pieprz, zioła oregano)
- Ulubione dodatki (np. kiełbasa, pomidory, ser)

Instrukcje:
1. W misce roztrzep jajka za pomocą widelca.
2. Dodaj mąkę ryżową i mleko do roztrzepanych jajek. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
3. Dopraw masę przyprawami według własnego uznania. Możesz dodać szczyptę soli, pieprzu oraz zioła oregano, aby nadać omletowi dodatkowego smaku.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju lub masła.
5. Delikatnie wlej przygotowaną masę na rozgrzaną patelnię.
6. Na wierzch omletu dodaj ulubione dodatki, na przykład pokrojoną w plasterki kiełbasę, pomidory lub starty ser.
7. Smaż omlet na średnim ogniu przez około 2-3 minuty, aż spód zetnie się i zbrązowieje.
8. Następnie delikatnie obróć omlet za pomocą łopatki i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż będzie dobrze ścięty.
9. Gotowy omlet podawaj od razu, najlepiej jeszcze ciepły.

Smacznego!

Podobne przepisy

tartę z mąki ryżowej
pancakes z maki ryzowej
gofry z mąki ryżowej
babke z mąki ryżowej
naleśniki z mąki ryżowej