Przepis na pałki z kurczaka w cieście naleśnikowym 📖

Składniki:
- 400g filetów z kurczaka
- 1 jajko
- 200ml mleka
- 150g mąki pszenna
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki papryki
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Filety z kurczaka należy pokroić na długie i wąskie paski.
2. W misce roztrzepać jajko, dodać mleko, mąkę, sól i paprykę. Dokładnie wymieszać, tak aby powstała jednolita masa.
3. Każdą pałkę z kurczaka obtoczyć w przygotowanym cieście, tak aby była równomiernie pokryta.
4. Na głębokiej patelni lub w rondlu rozgrzać olej.
5. Wrzucić pałki z kurczaka w cieście do gorącego oleju i smażyć aż staną się złote i chrupiące, około 4-5 minut z każdej strony.
6. Po usmażeniu wyjąć je na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Gotowe pałki z kurczaka w cieście naleśnikowym można podawać na ciepło, jako przekąskę lub główne danie. Można je również podać z ulubionymi sosami, np. czosnkowym lub ketchupem. Smacznego!

Podobne przepisy

pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
filet z kurczaka w ciescie nalesnikowym
pałki z kurczaka w cieście francuskim
nuggetsy w cieście naleśnikowym
jabłka w cieście naleśnikowym