Przepis na pasta jajeczna z cebula 📖

Składniki:
- 4 jajka
- 1 cebula
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Jajka gotujemy na twardo, a następnie obieramy ze skorupek.
2. Cebulę drobno siekamy.
3. W misce rozgniatamy jajka widelcem na konsystencję ziarenka.
4. Dodajemy posiekaną cebulę, majonez oraz musztardę.
5. Wszystko dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
6. Doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku.
7. Gotową pastę jajeczną można wykorzystać jako smarowidło do kanapek, dodatek do sałatek lub nadzienie do kanapek.

Smacznego!

Podobne przepisy

pasta jajeczna
pasta jajeczna z makrela
pasta jajeczna thermomix
pasta jajeczna ze szczypiorkiem
pasta jajeczna z rzeżuchą