Przepis na pasztet drobiowy 📖

Składniki:
- 500g mielonego mięsa z kurczaka
- 2 jajka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki bułki tartej
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz
- gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
1. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na maśle.
2. Mięso, jajka oraz bułkę tartą wymieszać w misce. Dodać podsmażoną cebulę i czosnek, mleko oraz przyprawy: sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wszystko dokładnie wymieszać.
3. Foremkę na pasztet posmarować masłem i wlać do niej masę mięsną.
4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C i piec przez ok. 45-50 minut.
5. Pasztet wyjąć z piekarnika, ostudzić i podać.

Smacznego!

Podobne przepisy

wielkanocny pasztet drobiowy
pasztet wieprzowo-drobiowy
pasztet drobiowy rosolowy
latwy pasztet drobiowy
pasztet pieczony drobiowy