Przepis na pasztet z królika z boczkiem 📖

Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z królika
- 150 g boczku
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka majeranku
- 1 łyżeczka tymianku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Boczek pokrój na drobne kawałki, cebulę i czosnek posiekaj.
2. Smaż boczek na patelni, aż stanie się chrupiący. Dodaj cebulę i czosnek, smażając je do zeszklenia.
3. W misce połącz mięso z królika, jajka, bułkę tartą oraz smażony boczek, cebulę i czosnek. Dopraw majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem.
4. Składniki dokładnie wymieszaj, najlepiej rękoma, aż powstanie jednolita masa.
5. Masę przełóż do natłuszczonej formy do pieczenia.
6. Piecz pasztet w nagrzanym piekarniku do temperatury 180°C przez około 45-50 minut, aż stanie się złocisty i w całości dobrze przypieczony.
7. Po upieczeniu, odstaw pasztet na chwilę, aby lekko wystygł. Następnie krojony w plastry i podawaj na ciepło.

Smacznego!

Podobne przepisy

królika pasztet
pasztet z królika
pasztet z królika z podgardlem
pasztet z królika do słoików
pyszny pasztet z królika