Przepis na pieczone buraczki 📖

Składniki:
- 4 średnie buraki
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz

Sposób przygotowania:
1. Buraki dokładnie umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę o grubości około 1 cm.
2. Wymieszać kostki buraków z olejem, solą i pieprzem.
3. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez około 25-30 minut, aż buraczki zmiękną i zaczną się delikatnie rumienić.
5. Wyjąć z piekarnika, odstawić na chwilę do ostygnięcia, a następnie podawać na ciepło jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie.

Podobne przepisy

buraczki pasteryzowane
buraczki zasmazane
kiszone buraczki
buraczki wielkanocne
buraczki na wielkanoc