Przepis na pieczony dorsz bez panierki 📖
Przepis na pieczony dorsz bez panierki:Składniki:
- Filet z dorsza
- Sól
- Pieprz
- Sok z cytryny
- Masło
Instrukcje:
1. Przygotuj dorsza, dokładnie opłucz go pod zimną wodą i osusz.
2. Nacieramy dorsza solą i pieprzem z obu stron.
3. Skrop dorsza sokiem z cytryny, który nada delikatny smak i zamarynuje rybę.
4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło.
5. Gdy masło się roztopi i zacznie się lekko pienić, umieść filet z dorsza na patelni z delikatnością, aby się nie rozpadł.
6. Smaż dorsza przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż stanie się złocisty i miękki w środku.
7. Podawaj gorącego z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki lub warzywa.
Smacznego!